Zuiderstraat 330
2611 SM Delft
Delft
€795.000
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

Overzicht

Soort woning

Woonhuis - Herenhuis

Oppervlakte

226m²

Aantal kamers

9 kamer (s)

Beschikbaar per

In overleg

Prijs

€795.000

Omschrijving

Tegenover de schilderachtige Oostpoort, aan de rand van het centrum bevindt zich dit fraaie herenhuis uit het begin van de vorige eeuw. De Zuiderstraat is een van de groenste straten van Delft, met een groot plantsoen dat over de gehele lengte van de straat loopt. Het huis kijkt uit op de Oostpoort, de woonboten van de Zuidergracht en de Nieuwe Kerk. Het huis heeft een binnentuin en een zonnig balkon. De Zuiderstraat is een autoluwe en kindvriendelijke straat. Alle voorzieningen van het centrum en de TU Delft bevinden zich om de hoek.
Het huis is momenteel zo ingericht, dat de benedenverdieping separaat te verhuren is. Het is uiteraard ook mogelijk om het als een groot woonhuis in te richten, dan zijn een extra badkamer en keuken altijd welkom. De woning bestaat uit drie bouwlagen met een plat dak.
Begane grond: Vanuit de afgesloten voorhal van de woning leiden twee deuren naar een beneden- en bovenwoning. De entree, gang en keuken op de begane grond zijn belegd met wit Carrara marmer. De hoge en lichte voor- en achterkamer zijn via en suite deuren met elkaar verbonden en beschikken over prachtige stucplafonds die enige jaren geleden zijn gerestaureerd. De balklaag van de vloeren van de benedenverdieping zijn vervangen door een geisoleerde vloer op grondslag. Aansluitend aan de achterkamer is een hoge serre die toegang geeft tot een tuinkamer en zonnige binnentuin. Er is een keuken, een kleine badkamer en een separaat toilet. Vanuit de gang is een kelder onder de woning bereikbaar.
Eerste verdieping: Via de originele trap met twee kwarten komt u in de opvallend lichte woonkamer. De indeling is een variatie op de kamers en suite van beneden. Door het ontbreken van tegenoverliggende bebouwing baden de kamers in het licht en kijkt men rechtstreeks in de majestueuze kruinen van de bomen in het plantsoen en heeft u zicht op de Oostpoort. De achterkamer heeft een schuifpui naar een breed balkon op het westen en open zicht op de kerktorens. Dit balkon loopt over de gehele breedte van de woning en geniet van de middag- en avondzon. De open keuken is bij de achterkamer getrokken. Vanuit de gang is het toilet bereikbaar en is er een toegang tot de kamer, die nu als kantoor/atelier wordt gebruikt.
Tweede verdieping: Een ruime overloop biedt toegang tot alle kamers op de tweede verdieping. Er zijn twee slaapkamers aan de voorzijde, respectievelijk 7m2 en 11m2 en een grote slaapkamer van 18m2 aan de achterzijde. Een grote tussenkamer is geschikt als berging en waskamer. De lichte badkamer beschikt over een toilet, douche en bad. Tot slot is er een grote bergkast voor de centrale verwarming en de mechanische ventilatie, maar er blijft nog voldoende ruimte over voor berging.
Vanuit de overloop op deze verdieping is door middel van een groot daklicht het platte dak bereikbaar. De opstaande metselwerk balustrade op dit dak is in 2019 gerestaureerd.

Interesse in deze woning?

Neem gerust contact met ons op!

Hugo Voets

Mail naar:

Kaart

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik